×

MUFFINKI MARCHEWKOWE Z KREMEM KAROBOWOSEZAMOWYM



muffinki na walentynki

 Muffinki na walentynki !

  Możecie robić też na inne okazje , tylko zdejmijcie tylko te czekoladowe serduszka :) Do tych muffinków robiłam 3 podejścia! Za każdym razem lądowały w koszu bo nie chciały się albo przepiec, albo były za tłuste albo za suche. W końcu dopracowałam je do perfekcji ! 

ciecierzyca , ciasto bezglutenoweOto przepis : 
Szklanka mąki z ciecierzycy 
1/2 szklanki mąki ryżowej 
1/2 szklanki maki owsianej bezglutenowej Łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 
2 łyżeczki sody oczyszczonej 
bakra krem karobowosezamowyPół szklanki zblendowanych orzechów włoskich 

Mokre składniki: Szklanka startej marchewki 
200ml mleka kokosowego 82% 
2 łyżeczki oleju kokosowego 
1 banan 
1 łyżka miodu
Na górze przepyszny krem karobowosezamowy .  Kliknijcie a wszystkiego się dowiecie.

 Piec w 200 stopniach ok 22 minuty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Vegannmuffins - muffinki bez mleka , Blogger