×

Muffinki z awokado i orzechami włoskimi

Pyszne połączenie bananów i awokado a do tego orzechy włoskie!

Duża dawka dobrego tłuszczu i omega3. Na górze lekko polewa z melasy karobowej.  Przepis bez jajek i mleka. 

 Jedzcie bez wyrzutów! :)


awokado i banan



Składniki suche:
Szklanka mąki orkiszowej graham typ 1850 (u mnie szklanka z Ikei 350ml czyli ok 1,5 zwykłej szklanki)
2 łyżki karobu
Kopczasta łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki ksylitolu
2garści orzechow włoskich

Składniki mokre:
Pół awokado
Banan
1/3 oleju lnianego albo z awokado
Zamiennik jajka - zmielone siemię lniane z wodą w stosunku 1-4
Pół szklanki mleka ryżowego
Łyżka octu jabłkowego
Odrobina melasy karobowej
Do dzieła!
babeczki z awokado i bananem
Mąkę przesiać (koniecznie!) razem z karobem, sodą. Jedną garść orzechow dokładnie zblendować .
Banana , awokado rozgnieść widelcem. Dodac olej, siemię, ocet.
Wymieszać skladniki - ja mieszałam widelcem :)
Muffinki w foremkach posypac orzechami grubiej zblendowanymi i polac delikatnie melasą karobową. Zrobi sie wspaniała slodka skorupka :)
Są idealne !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Vegannmuffins - muffinki bez mleka , Blogger