kwietnia 22, 2018
dieta bez glutenu
,
dla dzieci
,
helpa
,
liofilizowane maliny
,
łyżka smaku
,
mąka teff
,
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez jajka
,
muffinki bez mleka
,
muffinki dla dzieci
,
słodycze bez glutenu
,
teff
0
BEZGLUTENOWE BABECZKI MALINOWE
kwietnia 22, 2018
dieta bez glutenu
,
dla dzieci
,
helpa
,
liofilizowane maliny
,
łyżka smaku
,
mąka teff
,
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez jajka
,
muffinki bez mleka
,
muffinki dla dzieci
,
słodycze bez glutenu
,
teff
MUFFINKI JOGURTOWE Z LIOFILIZOWANYMI MALINAMI I KREMEM KOKOSOWO-MALINOWYM.
Produkty bezglutenowe są coraz bardziej pożądane. Takie dochodzą do mnie zapytania z piekarni w której już dostępne są moje wypieki. Ogromnie się cieszę, kiedy mogę wymyślić dla Was coś nowego. Bardzo dbam by babeczki mogły jeść również malutkie dzieci z problemami alergii , dlatego dziś przed Wami mój najnowszy przepis na bezglutenowe babeczki z użyciem malinowej łyżki smaku marki HELPA oraz bezglutenowych mąk firmy BioPlanet. Na górze krem kokosowo-malinowy. Jak go przygotować? Przedstawię poniżej.
KREM:
Otwórzcie puszkę mleka kokosowego 82% i wyjmijcie do miski gęstą część , dosypcie łyżkę liofilizowanych malin i dodajcie łyżkę miodu ( u mnie rzepakowy kremowany z naszej własnej pasieki :)) . Wymieszajcie przy użyciu blendera z końcówką trzepaczki. Wstawcie do lodówki na ok 2-3 godziny.
BABECZKI:
Na 8 babeczek potrzebne Wam :
Szklanka mąki teff (200ml)
Pół szklanki mąki ryżowej (100ml)
2 łyżki liofilizowanych malin
łyżeczka sody oczyszczonej
łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowego)
100 ml pozostałej wody kokosowej z wcześniej otwartej puszki
1 duża łyżka oleju kokosowego
190 ml jogurtu roślinnego
2 łyżki miodu
Łączymy składniki . Dokładnie mieszamy, pieczemy jedynie 17 minut w 190 stopniach . Możecie dodać do środka ciasta normalne maliny. Babeczki wyjdą jeszcze lepsze :).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz