lutego 19, 2018
bakra
,
mąka kasztanowa
,
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez mleka
,
muffinki z mąką kasztanową
,
muffinki z migdałami
,
muffinki z tahini
,
tahini
0

Muffinki z mąki kasztanowej i tahini
lutego 19, 2018
bakra
,
mąka kasztanowa
,
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez mleka
,
muffinki z mąką kasztanową
,
muffinki z migdałami
,
muffinki z tahini
,
tahini

Sezam i miód idealnym połączeniem na potencję ! ;)
Zaletom połączenia miodu i sezamu nie ma końca ! Do tego smak czekolady i słonych migdałów a to wszystko w towarzystwie słodkiej mąki kasztanowej.
Dbam aby wszystkie moje wypieki były przede wszystkim smaczne i zdrowe. Miały idealną konsystencję. Te ze względu na smak i skład nazwałabym "muffinki de luxe", spróbujcie sami.
👉Przepis:Składniki suche:
Szklanka mąki kasztanowej
3/4 szklanki mąki ryżowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Pół szklanki obranych ze skórki, zblendowanych, posolonych migdałów
2 łyżeczki karobu w proszku
Składniki mokre:
60 gr wegańskiej margaryny
Pół szklanki Tahini od firmy Bakra
3 łyżki miodu
1jajko
Łyżka octu jabłkowego
1/4 szklanki oleju rzepakowego
3/4 szklanki mleka ryżowego
Na górze kawałki gorzkiej czekolady ale z powodzeniem można dodać do środka. Taka opcja jest zdecydowanie najlepsza ! Można również posypać resztą migdałów. Dodać borówki lub maliny .
Piec 20 minut na początku w 200 stopniach po 10 minutach zmiejszyc na 180 .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz