×

Muffinki z mąki kasztanowej i tahini

 Sezam i miód idealnym połączeniem na potencję ! ;) 


Zaletom połączenia miodu i sezamu nie ma końca ! Do tego smak czekolady i słonych migdałów a to wszystko w towarzystwie słodkiej mąki kasztanowej. 

 Dbam aby wszystkie moje wypieki były przede wszystkim smaczne i zdrowe. Miały idealną konsystencję. Te ze względu na smak i skład nazwałabym "muffinki de luxe", spróbujcie sami.

👉Przepis:
Składniki suche:
Szklanka mąki kasztanowej
3/4 szklanki mąki ryżowej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Pół szklanki obranych ze skórki, zblendowanych, posolonych migdałów
2 łyżeczki karobu w proszku

Składniki mokre:
60 gr wegańskiej margaryny
Pół szklanki Tahini od firmy Bakra
3 łyżki miodu
1jajko
Łyżka octu jabłkowego
1/4 szklanki oleju rzepakowego
3/4 szklanki mleka ryżowego

Na górze kawałki gorzkiej czekolady ale z powodzeniem można dodać do środka. Taka opcja jest zdecydowanie najlepsza ! Można również posypać resztą migdałów. Dodać borówki lub maliny .

Piec 20 minut na początku w 200 stopniach po 10 minutach zmiejszyc na 180 .
tahinimąka kasztanowa, muffinki bez glutenu

muffinki z borówkami


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Vegannmuffins - muffinki bez mleka , Blogger