lutego 20, 2018
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez jajek
,
muffinki bez jajka
,
muffinki bez mleka
,
muffinki dla dzieci
,
muffinki wegańskie
,
muffinki z bananem
,
muffinki z jogurtem sojowym
,
zdrowe słodycze
0

Bezglutenowe muffinki z jogurtem sojowym i kokosem.
lutego 20, 2018
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez jajek
,
muffinki bez jajka
,
muffinki bez mleka
,
muffinki dla dzieci
,
muffinki wegańskie
,
muffinki z bananem
,
muffinki z jogurtem sojowym
,
zdrowe słodycze

Muffinki bez jajek, mleka i cukru ! Bezglutenowe a idealnie wilgotne.
Odwiedzamy dziś znajomego lekarza, który odkąd przeszedł na dietę bezglutenową przestał chrapać i znacznie uregulował pracę jelit!
Czy u Wy też czujecie się lepiej po zmianie sposobu żywienia?
Przepis
Szklanka mąki kasztanowej
3/4szklanki mąki owsianej bezglutenowej
Pol szklanki mąki ryżowej
60 gr ramy wegańskiej z olejem z awokado
2łyżki miodu (opcjonalnie)
3 łyzki płatków kokosowych
1Banan
2łyżki bezglutenowego proszku do pieczenia
łyżkeczka sody oczyszczonej
4 łyżki jogurtu sojowego
200ml mleka kokosowego 82% w puszce lub kartonie
6 pokrojonych kostek gorzkiej czekolady bezmlecznej
Łączna ilość kalorii - 12 muffinków - 1800 kcal
1 babeczka - 150 kcal
Łączna ilość kalorii - 12 muffinków - 1800 kcal
1 babeczka - 150 kcal
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz