×

Bezglutenowe muffinki z jogurtem sojowym i kokosem.

 Muffinki bez jajek, mleka i cukru ! Bezglutenowe a idealnie wilgotne. 

  Odwiedzamy dziś znajomego lekarza, który odkąd przeszedł na dietę bezglutenową przestał chrapać i znacznie uregulował pracę jelit!

Czy u Wy też czujecie się lepiej po zmianie sposobu żywienia?
Przepis
Szklanka mąki kasztanowej
3/4szklanki mąki owsianej bezglutenowej
Pol szklanki mąki ryżowej
60 gr ramy wegańskiej z olejem z awokado
2łyżki miodu (opcjonalnie)
3 łyzki płatków kokosowych
1Banan
2łyżki bezglutenowego proszku do pieczenia
łyżkeczka sody oczyszczonej
4 łyżki jogurtu sojowego
200ml mleka kokosowego 82% w puszce lub kartonie
6 pokrojonych kostek gorzkiej czekolady bezmlecznej
Łączna ilość kalorii - 12 muffinków - 1800 kcal
1 babeczka - 150 kcal
muffinki bezglutenowe z mąki kasztanowejbezglutenowe babeczki22 minuty 200 stopni bez termoobiegu

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Vegannmuffins - muffinki bez mleka , Blogger