marca 26, 2018
bioplanet
,
daktyle
,
kasza jaglana
,
littlemiracles
,
mąka kokosowa
,
muffinki bez cukru
,
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez mleka
,
muffinki na święta
,
święta wielkanocne
,
wielkanoc bez glutenu
0
MUFFINKI KOKOSOWO-JAGLANE Z CZEKOLADĄ I KRUSZONKĄ DAKTYLOWĄ
marca 26, 2018
bioplanet
,
daktyle
,
kasza jaglana
,
littlemiracles
,
mąka kokosowa
,
muffinki bez cukru
,
muffinki bez glutenu
,
muffinki bez mleka
,
muffinki na święta
,
święta wielkanocne
,
wielkanoc bez glutenu
PROSTE, WIELKANOCNE, BEZGLUTENOWE MUFFINKI I OWOCOWY SHOT NA ORZEŹWIENIE!
Święta Wielkanocne bez glutenu ? Oczywiście i to ze smakiem! Wyłamię się nieco z tradycji. Ponieważ nigdy nie przepadałam za cytrynowymi babkami i przesłodkimi mazurkami oto moja nieco inna propozycja. Jeśli w domu powoli unosi się zapach żurku, i białej kiełbasy to proponuję Wam złamać go słodkim zapachem kokosa i delikatnej kaszy jaglanej. Mniam!
Przepis bardzo prosty :
pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
3/4 szklanki mąki kokosowej
2 łyżki sproszkowanych daktyli
3kostki gorzkiej czekolady
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 jogurt kokosowy ok.190 ml
2 łyżki oleju kokosowego
1 jajko
Pieczemy 20 minut w 190 stopniach
Takie muffinki będą idealne na świąteczne śniadanie. Do tego owocowy shot marki littlemiracles. Wszystkie produkty najlepszej jakości (a przede wszystkim daktyle w proszku kupicie od firmy BioPlanet. Smacznego! P.s Nad makowymi muffinkami jeszcze pracuję.:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz